Prepara el vehicle per a l’hivern

Prepara el vehicle per a l’hivern

Després d’un llarg estiu, l’hivern sembla haver arribat i al seu pas ha deixat pluges, baixes temperatures i, fins i tot en algunes zones, també nevades. Per això és important que quan ens disposem a agafar el nostre cotxe ens assegurem de tot està en ordre i que estarem protegits durant el nostre viatge, siga el que siga el temps.

Per anticipar-nos a qualsevol imprevist, la millor de les opcions és sens dubte realitzar un manteniment del cotxe adequat.

A més, existeixen una sèrie d’aspectes que són especialment importants durant les èpoques de fred.

A continuació, et detallem una sèrie de punts que tot conductor hauria de tenir en compte per viatjar sense riscos:

L’estat dels neumàtics

Els neumàtics són una peça de vital importància. No hem d’oblidar que són els que posen en contacte al nostre cotxe amb l’asfalt i d’ells depèn una part important de la nostra seguretat. Si els nostres neumàtics no han passat una revisió recentment, és una de les primeres coses que hem de fer, per evitar fenòmens com per exemple el ‘aquaplaning’ o la falta d’agarre a causa del seu ús. És important controlar els nivells d’aires i pressió, el desgast, la profunditat del dibuix, etc. En el cas que visquem en zones muntanyenques o estiguem exposats a nevades, les cadenes seran nostra millor companyia.

L’estat de la bateria i la seua càrrega

Les bateries són un dels elements del nostre cotxe més vulnerables davant les baixades de temperatures. Sobretot, amb el fred, i si a bateria té uns quants anys, és habitual que es descarregui, deixant-nos tirats, sense poder arrencar el vehicle. En el cas que temem que això pugui ocórrer i no disposem del temps suficient per canviar-la abans de viatjar és aconsellable que portem amb nosaltres unes pinces, que ens permetran recarregar la bateria sempre que hi hagi un altre vehicle al que connectar-les. Si això ocorre, una vegada el cotxe s’engegui cal procurar conduir durant uns quants quilòmetres perquè aconsegueixi recuperar part de la càrrega.

El líquid refrigerant

Aquest líquid és al mateix temps anticongelant fins a una certa temperatura, encara que amb l’ús les seues propietats van disminuint. Tant el color com el nivell del líquid seran uns clars referents per saber en quin estat es troba. L’ideal és que el seu color sigui viu, i no translúcid  o brut. Si tenim dubtes, el millor per no arriscar-nos serà canviar el líquid per un totalment nou.

Els eixugaparabrises

Peça fonamental quan plou, uns eixugaparabrises que funcionin bé són essencials per evitar tot tipus d’accidents. Si fan soroll o no funcionen correctament poden condicionar la visibilitat que tinguem com a conductors.

Els fars i els antiboira

A l’hivern es fa de nit molt més ràpid que la resta de l’any, per això ens exposem amb més probabilitat al fet que la conducció es realitzi en la foscor. És necessari que tots els fars funcionin correctament i que puguem posar les llums de posició, les curtes, les llargues i, en particular durant aquesta època de l’any, els antiboira posteriors i avanteres.